Vilket är ditt motiv?

Valet av motiv är för vissa enkelt och helt självklart, för andra kan det vara en uppgift med astronomiska proportioner.

Det finns så mycket motiv att välja på. Hur får man det att passa in och harmonisera med övrig inredning? Första steget mot ditt Fotokakel™ är att välja om motivet ska vara ett Eget motiv, Designat motiv eller en Monokulör.

 • Eget motiv
  Eget motiv innebär att du antingen har tagit ett eget foto, ritat ett mönster, motiv eller tavla, eller författat en text. Det huvudsakliga är att du själv innehar själva motivet eller har köpt dig en rättighet att få använda ett motiv (royalty). Med eget motiv tillkommer inga extra kostnader

 • Designat motiv
  Designat motiv är de motiv som finns i Fotokakels bildarkiv eller motiv som vi hjälper er ta fram, tex, du älskar orkidéer och vill att vi letar upp en specifik art eller färg. Designade motiv är oftast trendmotiv, populära motiv, kända målningar eller tavlor men också motiv som vi har valt ut för att de passar in och är kanske lättare att leva med under en längre tid. Med Designat motiv tillkommer en bildkostnad.

 • Monokulör
  Monokulör innebär att motivet inte är ett motiv utan en färg. I Fotokakels bildarkiv finns ett urval av härliga färger som antingen sticker ut eller är populära i annan inredning. Observera att vår Monofärg, Crystal White verkligen är vit.

  Finns inte den kulör du söker kan vi ta fram en kulör från till exempel NCS-färgskalan. Det kan vara praktiskt om du till exempel vill plocka upp färger som finns i övrig inredning, som skåpsluckor etc, eller om du har valt ett Fotokakel™ och önskar att få matchande enfärgade plattor. Det kan vara helt vita eller svarta eller färger som finns i ett motiv.


  Med det valet gjort återstår det bara vad du ska välja för motiv eller färg. Här följer några tips:

 • Utgå ifrån din egen smak
  Det är trots allt du som ska bo och leva med ditt motiv. Lita på din personliga smak och stil.

 • Undvik starka färger
  är du osäker på om färgerna i ett motiv passar in i ditt hem utgå då från nedtonade eller svartvita motiv som oftast passar in i de flesta miljöer.

 • Välj motiv som håller i längden
  Utgå från enklare och neutrala motiv som de flesta kan tycka om.

 • Be om råd
  Fråga oss så hjälper vi dig gärna att ta fram ett motiv som kan passa.


  Om ovanstående tips inte hjälpte kan vi erbjuda dekorplattan Fotokakel™ Light som lätt går att plocka ner om det trots allt inte blev riktigt som du tänkt dig.